ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
1] Καθαρίζουμε την γαρίδα και την αφήνουμε μισή μέρα στον αέρα για να αρχίσει να μυρίζει.
2] Σε ένα κιλό καθαρή ψίχα γαρίδας πασπαλίζουμε 4 κουτάλια της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη, και την ανακατεύουμε να πάει παντού.
3] Αφήνουμε το μείγμα σε σουρωτήρι μέχρι να βγάλει όλα τα υγρά του ,που τα μαζεύουμε ,σε ένα 'μπολ' από κάτω..
4] Από αυτά, (τα υγρά) επιστρέφουμε το ένα /τέταρτο στο δόλωμα μας και συμπληρώνουμε άλλο τόσο από το λάδι ΠΕΤΡΑΝ…
Το δόλωμα μας είναι έτοιμο να συντηρηθεί στην κατάψυξη αλλά και στην ψύξη για μεγάλο χρονικό διάστημα…
Αυτός ο τρόπος παρασκευής δολώματος λέγεται μελίπαστος ,δεν έχει καθόλου αλάτι ,σφίγγει το δόλωμα μας το συντηρεί , και ταυτόχρονα το κάνει πολύ ελκυστικό σε όλα τα ψάρια , κυρίως τα φαγκριά , λiθρίνια, μπαλάδες, αλλά και σαργούς ,τσιπούρες ,σκαθάρια ,και αλλά ψάρια του βυθού…..